Οροπέδιο Μάλης (04/04/16)

Τα βουνά είναι όμορφα οποιαδήποτε στιγμή του έτους, αλλά στις αρχές της άνοιξης έχουν μία ιδιαίτερη χάρη. Η γοητεία των βουνών είναι πάντα εκπληκτική και μαγευτική, σαν να τα επισκέπτεσαι για πρώτη φορά. Γι' αυτό το λόγο νομίζω ότι αγαπώ τα βουνά τόσο πολύ. Η απόλυτη δύναμη της φύσης πάνω στον άνθρωπο. Κάθε βουνό, ποτάμι, λίμνη είναι γνωστό από θρύλους για τον έρωτα, το θάνατο και την προδοσία. Όπως είναι εύκολο να φανταστεί κανείς: αυτό το βουνό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε νωρίς το πρωί της 4ης Απριλίου από τα γραφεία του ορειβατικού συλλόγου Καλαμάτας. Στις 08:00 δόθηκε η εντολή: «να ξεκινήσουμε». Με φιλική παρέα πήγαμε από την Καλαμάτα στην Κυπαρίσσια και μετά προς την Μάλη. Η Μάλη βρίσκεται στα όρη της Κυπαρισσίας γνωστά και ως Αιγάλεω. Μία ώρα αργότερα είχαμε φτάσει, και ήμασταν έτοιμοι για νέες εμπειρίες. Από το χωριό  Περδικονέρι το βουνό φαινόταν εξαιρετικά μεγαλοπρεπές και δυσπρόσιτο. Ξεκινήσαμε την ανάβαση… μέσα από ένα πυκνό δάσος, κάναμε περίπου δύο ώρες.

Ο δρόμος ήταν βγαλμένος μέσα από παιδικό παραμύθι… ανάμεσα σε αιωνόβιες βελανιδιές, βαθύσκιωτος, σκοτεινός και μυστηριώδης. Σε σύντομο χρόνο είχαμε φτάσει στην κορυφή του βουνού.

Εκπληκτική η θέα σε ολόκληρο το οροπέδιο και όχι μόνο. Μπροστά μας απλώνονταν τα νησιά «Πρώτη» και «Ζάκυνθος». Απ’ την κορυφή του βουνού έβλεπες γύρω σου ηλιόλουστα λιβάδια σε άπειρα χρώματα. Τα αρώματα των λουλουδιών είχαν πλημμυρίσει ολόκληρη την κοιλάδα.

Σε αυτό το μαγικό μέρος σταματήσαμε να γευματίσουμε για να έχουμε δυνάμεις και να θαυμάσουμε την ομορφιά της φύσης. Και φυσικά να τραβήξουμε πολλές….. φωτογραφίες. Ο στόχος μας ήταν η κορυφή του βουνού «Αγία Βαρβάρα» με υψόμετρο 1.218 μ. Ο δρόμος προς την κορυφή ήταν πολύ γραφικός, αν και ανηφορικός. Βέβαια το γέλιο δεν σταματούσε ούτε για μία στιγμή: ενδιαφέρουσες ιστορίες, ανέκδοτα, χαμόγελα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον ορειβατικό σύλλογο Πύργου, που μας ακολούθησε.

Όχι πολύ ώρα αργότερα ο στόχος επιτευχθεί, ήμασταν στην κορυφή της Άγιας Βαρβάρας.

Εδώ στην κορυφή  καταλαβαίνεις ότι το μόνο καλύτερο από τα βουνά μπορούν να είναι μόνο τα ίδια τα βουνά. Εκπληκτική θέα…

Επιστρέψαμε πίσω στο χωριό γύρω στις 17:00.

Έχω μόνο ευχάριστες εντυπώσεις απ’ το  ταξίδι.

Η διαδρομή ήταν υπέροχη. Το τοπίο άλλαζε συνεχώς. Περπατήσαμε μέσα από ερημικά μονοπάτια. Να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη πορεία δεν είναι δύσκολη, είναι ιδανική για όλους με τις κατάλληλες στάσεις, που σου επιτρέπουν να ανακάμψεις πλήρως, να μετριάσεις το ρυθμό της κίνησης σου ενώ οι πιο γρήγοροι περιμένουν…

Σας ευχαριστώ όλους για την τόσο ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Θα ήθελα να προτείνω σε όλους τη διαδρομή, είναι μία όμορφη πορεία, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ασφαλής, γεμάτη συναισθήματα και πολλή διασκέδαση.

Dybkaliuk Natalia

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τύμφη Διάσχιση Ταϋγέτου (23-24/04/16) »