Καστορι Λακωνίας (27/11/16)

H 27η Νοεμβρίου 2016 αποτελεί την αρχή της περιπλάνησής μου με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας στα μαγευτικά βουνά της χώρας μας.

Νωρίς το πρωί συναντηθήκαμε με τα μέλη του συλλόγου και ξεκινήσαμε τη διαδρομή μας από την Καλαμάτα με προορισμό το Καστόρι και το Γεωργίτσι Λακωνίας. Στο Καστόρι ενωθήκαμε με τα υπόλοιπα μέλη του ορειβατικού συλλόγου, τα οποία είχαν φτάσει εκεί από την προηγούμενη ημέρα και είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τους κατοίκους του Καστορείου τη γιορτή της Μπουκουβάλας.

Από το Καστόρι ξεκίνησε η μαγευτική πεζοπορία μας σε ένα από τα όμορφα φαράγγια του Ταϋγέτου, με προορισμό το γραφικό χωριό Γεωργίτσι. Ψηλά δένδρα, τρεχούμενα νερά, ποταμάκια και ξύλινα γεφυράκια ήταν αυτά που συνέθεταν το τοπίο γύρω μας. Το θέαμα των καφεκίτρινων φύλλων που έπεφταν δίπλα μας, μας ανάγκαζε όλους να σταματήσουμε για να θαυμάσουμε το φθινοπωρινό αυτό θέαμα, ενώ η αίσθηση της βροχής που έπεφτε έκανε τη φύση να μοιάζει μαγική! Η συνεχής, όμως, βροχή μας ανάγκασε να γυρίσουμε πίσω στο Καστόρι, όπου μας περίμενε ζεστό τσάι και φαγητό, ενώ στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μια στάση για καφέ στο Γεωργίτσι και να θαυμάσουμε την πανοραμική του θέα.

Γυρνώντας στην Καλαμάτα το απόγευμα σκεφτόμουν ότι η πρώτη μου πεζοπορία με τον ορειβατικό σύλλογο Καλαμάτας θα με παρότρυνε να συνεχίσω να ανακαλύπτω τις ομορφιές των βουνών της χώρας μας, παρέα με τους ευγενικούς και πάντα πρόθυμους να με συμβουλέψουν και να με στηρίξουν ανθρώπους του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Ρόη Θωμάκου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μάνη (20/11/16) Γκιώνα (04/12/16) »