Αρχαία Μεσσήνη (11/12/16)

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται. Ο ήλιος είχε ανατείλει και το κρύο ήταν τσουχτερό, είναι όμως το τελευταίο που σε νοιάζει όταν συναντάς καινούριους ανθρώπους έτοιμους για νέες περιπέτειες και αγάπη για τη ζωή και τη φύση.

Ο ενθουσιαμός ήταν μεγάλος και ευτυχώς η διαδρομή εύκολη. Ξεκινήσαμε απ’ το γραφικό χωριό Μαυρομάτι, με θέα την Αρχαία Μεσσήνη για να ανέβουμε στην παλαιά Μονή του Βουλκάνου όπου στην αρχαίοτητα ήταν ο Ναός του Ιθωμάτα Δία.

Το μονοπάτι έχει υποστεί ζημιές λόγω προσφατων κακοκαιριών, αλλά αυτό δεν σταμάτησε κανέναν μας. Ο δρόμος ήταν ακόμα ανοιχτός!!  Η διαδρομή άρχισε να μας κουράζει νωρίς (τουλάχιστον εμάς τους καινούριους), αλλά σε κάθε βήμα που κάνεις, η θέα της οροσειράς του Ταυγέτου σε αποζημειώνει, και σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις και να ανέβεις ακόμα πιο ψηλά!!

Όσο περνούσε η ώρα το υψόμετρο ανέβαινε, το ίδιο και η θερμοκρασία μας απ το περπάτημα. Η φύση όμως είναι μαγεία!! Ένα μοναχικό λουλούδι, ένα ξερό δέντρο, μια χιονισμένη βουνοκορφή και τρία χαρούμενα σκυλια που έτρεχαν αναμεσά μας ήταν κάποια απ’ τα πράγματα που μας έκαναν να χαμογελάμε και να ξεχνάμε την κούραση, τον ιδρώτα και την ανηφόρα! Κάθε ίσιος δρόμος ήταν και μια ανάσα, και κάθε ανηφόρα μια πρόκληση!

Και πάνω στο σημείο που κουράζεσαι και αναρωτιέσαι μήπως τελικά δεν αξίζει όλη η κούραση γι’ αυτό, βλέπεις το στόχο μπροστά σου. Στη δική μας περίπτωση το Ναό του Βουλκάνου! Μπήκαμε στην άδεια αυλή του Ναού και την είδαμε να γεμίζει σιγά σιγά με χαμόγελα και όμορφη διάθεση.

Όταν ξεκουράζεσαι, παίρνεις μια ανάσα και απολαμβάνεις το τοπίο σε όλο του το μεγαλείο δεν σε νοιάζει το πώς, παρα μόνο το ότι έφτασες εκεί. Την στιγμή αυτή δεν υπάρχει χώρος για κούραση στο μυαλό, μόνο ικανοποίηση! Και κάθεσαι και αγναντεύεις ένα τοπίο που δεν πρόκειται να χορτάσεις ποτέ, όσες ώρες και αν μείνεις εκεί. Και ίσως εκεί να είναι η μαγεία του, στο ότι θα μείνει μια πολύ γλυκιά ανάμνηση!

Η κατάβαση έγινε με διάθεση, άνεση και πολλά γέλια. Γνωρίσαμε πολλόυς ανθρώπους και μάθαμε καινούρια πράγματα.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας μας πρόσφερε μια ευκαιρία και μας άνοιξε έναν δρόμο για καινούριες εμπειρίες, είμαστε εδώ για να αρπάξουμε όσες περισσότερες μπορούμε. Τα βουνά, τα τοπία και τα μονοπάτια θα είναι εκεί και θα μας περιμένουν, και εμείς θα τα ανέβουμε!! Αρπάξτε μαζί μας αυτές τις ευκαιρίες και σας υποσχόμαστε δεν θα το μετανιώσετε.

Βορίλα Βίκυ, Βασδέκη Τζίνα, Βουρλάκου Δήμητρα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αρχαία Μεσσήνη »