Πάρνηθα (09/12/18)

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 06:00 ξεκίνησα μαζί με δυο φίλες και φυσικά τον ορειβατικό σύλλογο Καλαμάτας για την κυριακάτικη εξόρμηση μας στο όμορφο βουνό της Πάρνηθας. Μιας και το προηγούμενο βράδυ τα φυσικά φαινόμενα ήταν έντονα είχαμε εφοδιαστεί με πολλά ρούχα. Καθώς φτάναμε στην Αθήνα και ξημέρωνε όλα έδειχναν πως η μέρα που ακολουθούσε θα ήταν ηλιόλουστη και έτσι και έγινε. Στις 08:30 περίπου φτάσαμε στην Φυλή συναντώντας εκεί και τα υπόλοιπα μελή του συλλόγου που διανυκτέρευσαν από το προηγούμενο βράδυ για να ξεκινήσει λίγο αργότερα η πεζοπορία μας. Με αφετηρία το μονοπάτι πάνω από την μονή Κλειστών με πολλή ανηφόρα και ζεστή ξεκινήσαμε. Έχουμε συμμετάσχει πάλι σε εξόρμηση με τον ορειβατικό σύλλογο Καλαμάτας αλλά αυτή την φορά δέσαμε περισσότερο με την ομάδα αφού απαρτίζεται από φιλικούς, ευγενικούς και πάνω από όλα "ανθρώπους". Με πολύ γέλιο, πειράγματα, στάσεις, κούραση, ζέστη, αναρρίχηση και φωτογραφίες φτάσαμε κάπου στα μισά της διαδρομής στο εντυπωσιακό σπηλαίο του Πάνος, τον λατρευτικό χώρο του θεού Πάνα, σε υψόμετρο 700 μ.

Όλη η διαδρομή ήταν σηματοδοτημένη κάτι που επιτρέπει σε κάποιον που δεν συμμετέχει σε σύλλογο και επιθυμεί, να την κάνει μονός του. Λίγο αργότερα η θέα που συναντήσαμε ήταν μαγευτική φτάνοντας μέχρι τα νησιά του Σαρωνικού. Έχοντας φτάσει πλέον απόγευμα και ολοκληρώνοντας την διαδρομή μας με μια ανηφόρα 200 μέτρων επισκεφτήκαμε την ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών Φυλής, ένα όμορφο και πολύ προσεγμένο μοναστήρι 3 χιλιόμετρα από την Χασιά. Ο δρόμος προς την επιστροφή ξεκίνησε κατά τις 6 το απόγευμα. Έχοντας συμπληρώσει 12 ώρες μιας υπεροχής εμπειρίας συστήνω ανεπιφύλακτα σε οποίον δεν έχει πάρει μέρος σε μια τέτοια είδους δραστηριότητα να πάρει την καλύτερη του παρέα και την καλή του διάθεση και να το τολμήσει.

Ευχαριστώ τον ορειβατικό σύλλογο Καλαμάτας και φυσικά τις φίλες μου για την όμορφη Κυριακή που πέρασα και για τις επόμενες που έρχονται!!

Ευαγγελία Σαρρή