Γράμμος 2015

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ

Από μικρός άκουγα ιστορίες των παππούδων μου για την μαύρη πλευρά του πολέμου πάνω στα βουνά της Ηπειρωτικής Ελλάδας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, που παρόλο τις κακουχίες τους άφησε μαγεμένους στον όμορφο Γράμμο. Με τις αναμνήσεις τους και της ιστορίες τους στο μυαλό μου αποφάσισα να επισκεφτώ τον Γράμμο με το Ορειβατικό Καλαμάτας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ο Γράμμος είναι το τέταρτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος με κορυφή στα 2520μ και με την υψηλότερη δρακόλιμνη στον ελλαδικό χώρο την Γκιστόβα. Μαγεμένος από την χλωρίδα και την πανίδα με τα μέλη του συλλόγου συνοδοιπόρους στα δασοσκέπαστα από οξιές μονοπάτια του Γράμμου ξεχνά κανείς τον χρόνο. Απόκρημνες πλαγιές και αλπικές λίμνες και πολυάριθμα ήδη λουλουδιών συνθέτουν ένα καμβά χρωμάτων σε αυτό το πανέμορφο γεμάτο αντιθέσεις βουνό.

Η προσέγγιση από μεριάς συλλόγου ήταν άψογη υπήρχε σεβασμός για την φύση και όλοι ήταν γνώστες πραγμάτων πάνω σε αυτά που συναντήσαμε.

Δεν ξέρω αν έχω επιστρέψει ακόμα στην πραγματικότητα αλλά οι αναμνήσεις μου είναι χαμένες ακόμα εκεί σε αυτό το πολύπαθο βουνό

 

Ευχαριστώ των Ορειβατικό Καλαμάτας για αυτό το όμορφο αναμνήσεις τριήμερο

Καρδασης Φώτιος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πεζοπορία στο Άνω Καρβέλι Δάσος Σκυρίτιδας »