Τραγοβούνι: ένα απόμερο, μυστικό και άγριο βουνό.

Το Τραγοβούνι, μια κορυφή που βρίσκεται στη καρδιά του Ταϋγέτου. Παρ' ότι απαιτείται μια καλή φυσική κατάσταση για να φτάσεις στο ψηλότερο σημείο του, αξίζει έως και τελευταίας στιγμής η προσπάθεια που θα καταβάλλεις για να φτάσεις εκεί. Είναι ένα βουνό για όσους θέλουν να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω ώστε να βρουν τον θησαυρό που αναζητούν. Η αξία του ανεβαίνει κατακόρυφα διότι δε είναι γνωστό σε πολλούς και έτσι παραμένει ένα απόμερο, μυστικό και άγριο βουνό.

Η θέα στην κορυφή του είναι τρομαχτικά μαγική καθώς βλέπεις όλες τις κορυφές του Ταϋγέτου μπροστά σου να επιβάλλονται και να σε κυκλώνουν κάτω από έναν ατελείωτο ουρανό. Το Χαλασμένο και τα Κοντοβούνια είναι τα πρώτα βουνά που τραβούν το βλέμμα. Είναι μια ομορφιά που αξίζει να αντικρίσεις τουλάχιστον (!) μια φορά.

Για να φτάσεις στη κορυφή όμως, αν δε διαλέξεις το μακρύ μονοπάτι που βρίσκεται που ανεβαίνει από τη βόρεια και δυτική πλευρά του, θα πρέπει να ανηφορίσεις κόντρα στην απότομη πλαγιά για 2-3 ώρες και έπειτα να σκαρφαλώσεις για ακόμη μια ώρα σε βράχια, πέτρες και σάρες. Ακόμη και αυτή η διαδρομή είναι μια εμπειρία που αξίζει να επιτευχθεί. Η κατάβαση έπειτα γίνετε από την πίσω πλευρά του όπου υπάρχει ένα πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε ένα ρέμα γεμάτο δέντρα, το οποίο κάποια στιγμή μπαίνει στο δάσος αφήνοντάς σε να απολαύσεις τον υπέροχο ίσκιο των δέντρων και την τέλεια θέα του Τραγοβουνίου.

Μόλις πια ολοκληρώσεις την εξόρμηση και επιστρέψεις στην αφετηρία σου κοιτάς το πέτρινο αυτό βουνό και πραγματικά αναρωτιέσαι "στα αλήθεια είχα φτάσει εκεί πάνω;". Αρκετοί έχουν ανεβεί στην κορυφή του και αρκετοί έχουν απολαύσει το πιάτο της θέας που τους σερβίρει. Ελπίζω να πάτε όσοι δεν έχετε βρεθεί ξανά εκεί και να το τολμήσετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση για ομορφιά και καλή παρέα για να  μοιραστείς τη χαρά σου!

Άντζι Μπαλτουμά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νεμούτα 2015 Πολυλίμνιο video »