Εντυπώσεις απο την πεζοπορία στο Ταίναρο

Έπειτα από την παρότρυνση της αδερφής μου, όπου έχει κάνει διάφορες διαδρομές με τον ΕΟΣ Καλαμάτας, καθώς και του ότι το «Ακρωτήρι Ταίναρο» αποτελούσε έναν προορισμό που δεν είχα επισκεφθεί έως τώρα, αποφάσισα να τους ακολουθήσω σε αυτή την διαδρομή.

Ξεκινήσαμε λοιπόν για το Φάρο με ένα αρκετά εύκολο μονοπάτι, ακόμα και για μας τους δειλούς, όπου το τοπίο ήταν πολύ όμορφο σε όλη τη διαδρομή. Στο Φάρο τα χρώματα του νερού ήταν φανταστικά και η θέα μοναδική.

Ξεκίνησε λοιπόν η επιστροφή μας, όπου ήταν λίγο διαφορετική από το αρκετά εύκολο μονοπάτι που περάσαμε αρχικά. Ανεβαίνοντας προς την πρώτη μικρή κορυφή που υπήρχε, ήταν  και εκεί που εμφανίστηκε το άγχος μου για το πως θα επιστρέψουμε. Ανεβήκαμε και λίγο πιο ψηλά, με το φόβο για τον γυρισμό να συνεχίζεται. Με τη βοήθεια των μελών της ομάδας, όπου υπέμειναν το άγχος μου, κατάφερα να μην τα παρατήσω και να ζήσω μια διαφορετική εμπειρία.

Η αλήθεια είναι ότι είχα κάτι τελείως διαφορετικό στο μυαλό μου πριν αρχίσουμε, από αυτό που έζησα τελικά.

Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά της ομάδας για τη βοήθεια τους και για την καλή διάθεση τους σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (τραγούδια στο ταξίδι, φιλική διάθεση κλπ.)!!!

Φωτεινή Διαμάντη

Για να δείτε φωτογραφίες απο την εξόρμηση πατήστε ΕΔΩ