×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 982

Οι εκδόσεις μας

  • Κατηγορία 2013

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας προβάλλει το έργο του και επικοινωνεί με τα μέλη και τους φίλους του με διάφορους τρόπους.

Με αυτούς τους τρόπους επίσης, επιχειρεί να διαδώσει την αγάπη για τη φύση και την ορειβατική δράση, να μεταδώσει τα οφέλη που αποκτά κάποιος από την επαφή του με το βουνό, τη χαρά που τον γεμίζει από την ανιδιοτελή προσφορά που εμπεριέχεται στον εθελοντισμό, ο οποίος αποτελεί βασικό άξονα της λειτουργίας του Συλλόγου.

Έτσι λοιπόν ένας από τους τρόπους για να τι πετύχουμε αυτό είναι το περιοδικό μας με τον τίτλο: «Όρος Ταΰγετος» το οποίο εκδίδεται σε ετήσια βάση από το 2002. Σε αυτό εκτός από το πρόγραμμα εξορμήσεων για τη νέα χρονιά υπάρχουν μια σειρά κειμένων και εικόνων τα οποία περιγράφουν τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε.

Επίσης παρουσιάζονται σημαντικά θέματα που αφορούν τη δράση του Συλλόγου όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα μονοπάτια, το καταφύγιο, η εθελοντική δράση.

Συναντάμε κείμενα που αφορούν την ορειβασία, καθώς και κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα που έχουν γράφει τη χρονιά που πέρασε από φίλους και μέλη του Συλλόγου.

Και βέβαια στο περιοδικό περιλαμβάνονται αποσπάσματα από τη λογοτεχνία, την ποίηση και τη φιλοσοφία. Και μεταξύ αυτών τα ποιήματα του Παν. Γιαννακέα κατέχουν εξέχουσα θέση.

Πρόκειται για ποιήματα που δημοσιεύονται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα στο περιοδικό μας και είναι πάντα εμπνευσμένα από τον όμορφο Ταΰγετο.

Επίσης κάθε χρόνο ο Σύλλογος δημιουργεί και εκδίδει το ημερολόγιο του έτους. Πρόκειται για μία έκδοση που ξεχωρίζει. Ο λόγος είναι απλός.

Το ημερολόγιό μας περιλαμβάνει εικόνες των βουνών, εικόνες από τη δράση μας, εικόνες που αποτυπώνουν μοναδικές στιγμές από την επαφή μας με την ορεινή φύση.

Στο ημερολόγιο επίσης μπορεί να δει κάποιος πιο συνοπτικά το πρόγραμμα εξορμήσεων.

Στους τρόπους προβολής της δράσης μας και επικοινωνίας ανήκει και η δημοσίευση σε εβδομαδιαία βάση άρθρων σε όλες τις εφημερίδες της περιοχής μας.

Πρόκειται για άρθρα που έχουν ως άξονα τις εξορμήσεις και αναβάσεις μας στα βουνά και γράφονται κάθε φορά από διαφορετικό μέλος του συλλόγου.

Επίσης μέσα στο έτος μπορεί να τυπωθούν διάφορα έντυπα, όπως αυτό που έγινε με αφορμή την 67η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση που διοργανώθηκε από το Σύλλογός μας στον Ταΰγετο το 2007 μαζί με τον Ε.Ο.Σ. Σπάρτης ή ακόμη και έντυπα που αφορούν διάφορες εκδηλώσεις (αφίσες, προσκλήσεις κτλ).

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι εκτός από τις εκδόσεις έχουμε και πολλούς άλλους τρόπους επικοινωνίας και προβολής.

Έτσι η ιστοσελίδα μας www.eoskal.gr που αυτό το διάστημα ανανεώνεται αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση.

Ακόμη στο χώρο του facebook με το όνομα Oreibatikos Kalamatas παρουσιάζεται καθημερινά η δράση μας.

Πολύ σημαντική προσπάθεια έχει γίνει με την προβολή μέσω οπτικοακουστικών μέσων. Έτσι για ένα διάστημα είχαμε δημιουργήσει την τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο «περί ορέων» σε τοπικό κανάλι.

Επίσης έχουμε φτιάξει αρκετά ντοκιμαντέρ και με συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ.

Πλάνα από τις αναβάσεις και τις εκδηλώσεις μας στέλνονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας.

Από κάθε ανάβαση και εκδήλωση υπάρχει βίντεο που αναρτάται στο διαδίκτυο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Δενδροφύτευση στο Ταΰγετο »