Πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα

Την προσεχή Κυριακή 6/6/2021 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας προγραμματίζει πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα που αποτελεί μια διαδρομή που εντάσσεται σε ετήσια βάση στο πρόγραμμα εξορμήσεων του συλλόγου. Οι λόγοι είναι παραπάνω από προφανείς. Πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας έχει δύο ακόμη στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νέδοντας είναι το ποτάμι που διασχίζει την Καλαμάτα τη μεγαλύτερη πόλη του νομού και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα από την άκρη της πόλης. Το δεύτερο είναι τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που είναι χτισμένα μέσα στο φαράγγι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάζουν από μόνες τους ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

- Ώρες πορείας περίπου 6 και βαθμός δυσκολίας 2.
- Θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν μικρότερης διαδρομής με βαθμό δυσκολίας 1 (κατάλληλη για αρχάριους).

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ.
Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Συλλόγου στις 8:00 το πρωί. Για τη μετακίνηση, πέρα από τα οχήματα του συλλόγου, θα χρησιμοποιηθούν και ιδία μέσα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 21:00-22:30 στα τηλ. του συλλόγου 27210-97733 και στο συντονιστή Γιούργα Γιάννη (6973855766).

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

• Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.

Επιτρέπεται σε άτομα να συμμετέχουν δοκιμαστικά (1-2 εξορμήσεις) χωρίς να είναι μέλη και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

ΜΕΤΡΑ COVID-19

Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας. Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση (αποστάσεις μάσκα κλπ). Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συνορειβάτες μας. Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.