Πρωτομαγιά στον Ίναχο. Στο «Λυκοπάτημα» του Αρτεμησίου.

Την επόμενη Κυριακή (1/5/22) ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα περπατήσει για πρώτη φορά στο μονοπάτι του φαραγγιού Ίναχου. Πρόκειται για μια ξεχωριστή πορεία σε μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές της Αργολιδο-αρκαδικής ορεινής μεθορίου, στο φαράγγι του ποταμού Ίναχου. Η διαδρομή διέρχεται από το περιβόητο πέρασμα «Λυκοπάτι» ή «Λυκοπάτημα» και τις δυτικές υπώρειες του Αρτεμισίου με κατάληξη την όμορφη και αμφιθεατρικά κτισμένη Νεστάνη.

 Ο Ίναχος, που έχει πάρει το όνομά του από τον μυθικό βασιλιά του Άργους, είναι ένα από τα πιο διάσημα φαράγγια της Πελοποννήσου για canyoning. Ωστόσο στις πλαγιές του φαραγγιού υπάρχει το όμορφο μονοπάτι που θα διασχίσουμε το οποίο θα μας οδηγήσει από τον οικισμό του Νεοχωρίου του Ν. Αργολίδας στη Νεστάνη του Ν. Αρκαδίας.   

Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Συλλόγου στις 7:30 το πρωί.

  • Βαθμός Δυσκολίας: 1-2+
  • Ώρες Πορείας: 5
  • Κόστος Συμμετοχής:1 5 ευρώ

- Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο τηλ.: 6977716580 (και 2721097733 μετά τις 9:00 το βράδυ)

ΜΕΤΡΑ COVID-19

Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας. Λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται αυτό το καιρό σε κάθε ομαδική εξόρμηση (αποστάσεις μάσκα κλπ). Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συνορειβάτες μας. Για το λόγο αυτό θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόσουμε ό,τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.