Πεζοπορία στο Μαίναλο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιεί μια πεζοπορία στο καλύτερο μέρος του ” Menalon Trail ” που ξεκινάει από τη Στεμνίτσα, το χωριό χρυσοχόων και καταλήγει στη Δημητσάνα, το χωριό των μπαρουτόμυλων. Πρόκειται για δύο από τους σημαντικότερους οικισμούς της Πελοποννήσου και δύο από τους πιο γραφικούς της Ελλάδας.

Θα περπατήσουμε σε ένα περιβάλλον με συχνές εναλλαγές ξεκινώντας από τη Στεμνίτσα, θα επισκεφτούμε τα Βυζαντινά Μοναστήρια του Προδρόμου και του Φιλοσόφου διασχίζοντας το επιβλητικό φαράγγι του Λούσιου ποταμού τελειώνοντας την πεζοπορία στο υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης στην Δημητσάνα. Εκεί θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και ξεκούραση.

Βαθμός δυσκολίας: 1 (εύκολο, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση).
Ώρες πορείας: 5 +/- ώρες.
Αναχώρηση: από τα
γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 15/10/2023 και ώρα 7:30.
Κόστος: 15-20 ευρώ (ανάλογα τις συμμετοχές).
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Κώστας Κωνσταντόπουλος, τηλ. 6942233010.

Για την αποτελεσματικότερη διοργάνωση της εξόρμησης, παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό.
Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).

Πληροφορίες εγγραφής μέλους μπορειτε να βρείτε εδώ.