Ανάβαση στο Τετράζιο Όρος

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει εξόρμηση στην Άνω Μεσσηνία για ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή του Τετράζιου όρους, τον Προφήτη Ηλία (1.389 μέτρα) με υπέροχη θέα σε Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία.

Στο Τετράζιο όρος βρισκόταν η αρχαία Ανδανία γενέτειρα και τόπος προέλευσης των Μεσσηνίων. Εδώ τελούνταν στην αρχαιότητα μυστήρια, εφάμιλλά των Ελευσίνιων. Η περιοχή είναι γεμάτη με ευρήματα της εποχής εκείνης όπως: αρχαίους ναούς, πόλεις και οχυρά.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό εκκλησάκι που αψηφά και καταργεί τους νόμους της φυσικής καθώς δεκαεφτά μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη του ναού. Εκεί θα έχουμε χρόνο ξεκούρασης και απόλαυσης του γαλήνιου τοπίου.

Βαθμός δυσκολίας: 1 (εύκολο, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση).
Ώρες πορείας: 5 +/- ώρες
Αναχώρηση: Κυριακή 5/11/2023 και ώρα 7:15 από τα γραφεία του Συλλόγου
Κόστος: 12 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Κώστας Κωνσταντόπουλος, τηλ. 6942233010.

Για την αποτελεσματικότερη διοργάνωση της εξόρμησης, παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).

Πληροφορίες εγγραφής μέλους μπορειτε να βρείτε εδώ.